Hvordan blir en protese til?
Her følger en kort gjennomgang av hele prosessen.
Først vil en ortopediingeniør ta mål og en gips for å få en nøyaktig avstøpning av pasientens arm stump. Denne gips-negativen vil så bli fylt for å gi oss en positiv modell av pasientens arm. Så modelleres den sånn at knokler blir avlastet og korrekt trykk blir utøvd der det skulle være ønskelig.
Pasienten vil så bli kalt inn for å prøve en prøvehylse som vi har formet utenpå denne gipsen. Prøvehylsen kan justeres sånn at tilpasningen blir helt optimal. Det gir oss muligheter til å kontrollere at protesen vil passe optimalt før vi lager den helt ferdig.
En ny gips blir laget ut fra denne prøvehylsen, og vil bli benyttet til den endelige produksjon av protesen. Selve produksjonen av den ferdige protesen foregår i flere forskjellige faser. Det blir først støpt en innerhylse over gipsen. Deretter blir armen formet til de riktige dimensjoner fra målene som er tatt og en ytterhylse blir støpt utenpå her.
Til slutt monteres alle delene sammen (som f.eks. hånd/krok, elektroder, batteri, albuer, etc.) og den endelige protesen er klar til å leveres.
Når en protese er innvilget fra NAV, vil også reparasjoner og justeringer være dekket. Vi har investert i avansert utstyr for å reparere myoelektriske proteser. Derfor slipper vi å sende hendene til leverandøren for reparasjon og brukeren kan få protesen sin tilbake raskest mulig.